Odvika - Razmišljanja sa Jaan-om

Razmišljanja sa Jaan-om

Da bi se razumio, blog se čita kontinuirano

01.02.2010.

Odvika

U našem jeziku ne postoji riječ „odvika“ jer jednostavno je toliko teška da je nismo ni izmislili ili upotrebljavali. Ako imate „naviku“ u mojoj glavi postavlja se pitanje da li u ovoj fazi odvikavanja imam i „odviku“.

Jer „odvika“ je jako teško stanje u kojoj gubim tebe, gubim dio sebe i svog života i ne znam kako ću sad se odlijepiti od toga kad je već postalo ritualno.

Doduše tanka je granica između rituala i navike, ali bez obzira u obje stvari smo ušli nesvjesno, ponavljali smo te postupke jer su nam odgovarali a i samo kreiranje navike je trajalo mnogo kraće nego što smo mislili da može biti.

I onda shvatiš da si ovisnik o ljudima, da imaš prevelike rituale i navike sa njima,i kad odluče da to napuste ja sam totalno nespreman i osjećam da mi neko čupa nešto što je moje.

I sad preživljavam tu fazu „odvike“ koja je mnogo bolnija od navike. Jer je radnja sa nekom namjerom. A čovjeku sve što mora da radi sa nekim ciljem, a ne da radi tek tako od srca, postaje teško. Izgleda kao opraštanje od nekog voljenog.

Pa pošto je već tako, želim ti svu sreću. Odlučio si da se odvikavamo, iako se nisam ništa pitao, prihvatio sam tu igru. Zbogom, vidjeti se više nećemo. Jer kad jednom odlučiš, ja to poštujem. U ovoj igri neću da varam. Nego ću je odigrati pošteno po mojim pravilima. Produžetke nećeš imati. Tražili ste, gledaj te!

Sa Jaanom komentarisalo...
33607