Glas, svjetlost, muzika i zvuk - Razmišljanja sa Jaan-om

Razmišljanja sa Jaan-om

Da bi se razumio, blog se čita kontinuirano

25.01.2010.

Glas, svjetlost, muzika i zvuk

Uvijek se opečem na istu stvar. Nikada se ni za koga ne treba davati u potpunosti. Nikada nikome ne treba vjerovati u poptunosti. I nikada te niko neće razumjeti u potpunosti.

Ljude treba uzimati sa rezervom. Treba ih gledati kao nešto što te čini potpunim, ali ne kao dio sebe. Samo kao neki mali dio života kojeg gradiš ipak sam. Samo se čovjek treba osloniti na sebe i na svoje prohtjeve i mogućnosti. Jer kada jedna i jedina stvar u tvom životu zavisi od drugih, kada sami mi ne držimo i tu konce u svojim rukama, onda neće biti kako treba. Ili neće biti onako kako smo željeli. Znam da je to prosto nemoguće ali treba onda biti spreman na najgore opcije jer samo tako neće biti iznenađenja i razočarenja.

Ja više ne mogu podnijeti ni jedno, ni drugo. Do te mjere sam istrošen da svoju energiju više ni ne osjetim. Jer kada vam u jednom trenutku počinje smetati i glas, i svjetlost i muzika i bilo kakav zvuk onda se dno ugledalo. Došlo je do depresije. Iz koje se treba pod hitno sam čupati. Jer ona je bezobrazan gost. Kada jednom dođe, jako teško odlazi. A takvi gosti nikad nisu dobrodošli.

Sa Jaanom komentarisalo...
33608